دیگ بخار با سه سال ضمانت و تخفیف فوق العاده

دیگ بخار با سه سال ضمانت و تخفیف فوق العاده

دیگ بخار یکی از تجهیزات پیشرفته و حساس در صنعت تاسیسات به شمار می رود که مزایای بسیاری نسبت به دیگ آب گرم دارد. اما مهمترین نکته در زمینه خرید دیگ بخار علاوه بر قیمت دیگ بخار توجه به این موضوع است که ایمنی در دیگ بخار اهمیت بسیار زیادی دارد توجه به اعتبار تولید کننده دیگ بخار و ایمنی دیگ بخار تولیدی در این شرکت می باشد. شرکت مشهد بخار با رعات کلیه استانداردهای ایمنی صنعت ساخت دیگ بخار در دنیا توانسته دیگ بخار با کیفیت و راندمان فوق العاده و با حداکثر امنی تولید و تقدیم صنعت گران عزیز کشور نماید.


مهمترین نکات به هنگام سفارش و خرید دیگ بخار

 دیگ بخار با سه سال ضمانت و تخفیف فوق العاده

در هنگام سفارش و خرید دیگ بخار Steam Boiler، موارد زیر را در نظر بگیرید:

1. نوع دیگ: بررسی کنید که نیاز شما به یک دیگ بخار کوچک، متوسط ​​یا بزرگ است. بر اساس نیاز گرمایشی و فشار بخار مورد نیاز، نوع دیگ را انتخاب کنید.

2. ظرفیت بخار: مطمئن شوید که ظرفیت بخار دیگ برای نیازهای شما کافی است. بررسی کنید که دیگ توانایی تولید بخار مورد نیاز شما را دارد و قدرت بخار آن بر اساس بررسی احتمالی نیازهای آینده شما هم کافی است.

3. فشار بخار: مشخص کنید که دیگ بخار توانایی تولید بخار با فشار مورد نیاز شما را دارد. بررسی کنید که دیگ به میزان فشار بخار مورد نظر شما پاسخ می‌دهد و توانایی حفظ فشار بخار در مدت طولانی را دارد.

دیگ بخار یکی از تجهیزات پیشرفته و حساس در صنعت تاسیسات به شمار می رود که مزایای بسیاری نسبت به دیگ آب گرم دارد. اما مهمترین نکته در زمینه خرید دیگ بخار علاوه بر قیمت دیگ بخار توجه به این موضوع است که ایمنی در دیگ بخار اهمیت بسیار زیادی دارد توجه به اعتبار تولید کننده دیگ بخار و ایمنی دیگ بخار تولیدی در این شرکت می باشد.
شرکت مشهد بخار با رعات کلیه استانداردهای ایمنی صنعت ساخت دیگ بخار در دنیا توانسته دیگ بخار با کیفیت و راندمان فوق العاده و با حداکثر امنی تولید و تقدیم صنعت گران عزیز کشور نماید.شما می توانید برای سفارش انواع دیگ بخار با یکی از شماره های - – 09152152481 تماس گرفته و از مشاوره فنی رایگان کارشناسان ما بهرمند شوید.

برای آنکه بدانیم دیگ بخار چیست؟ ابتدا باید موارد کارکرد دیگ بخار و مکانهایی که از دیگ بخار استفاده می کنند را بشناسیم.

دیگ بخار یا بویلر کاربردهای مختلفی دارد. تأمین گرمایش مورد نیاز صنایع گوناگون از جمله تولید مواد غذایی، گلخانه‌ها، مرغداری‌ها، سالن‌های پرورش قارچ و … یکی از اصلی‌ترین موارد استفاده از بویلر می‌باشد. مورد دیگر استفاده به عنوان تمیز کننده و ضدعفونی کننده است که اغلب بیمارستان‌ها، هتل‌ها و رستوران‌ها، فروشگاه‌های بزرگ و کوچک، معابر شهری و صنایعی مانند کاغذ سازی و تولید پلاستیک را می‌توان نام برد. همچنین از بخار برای چربی زدایی در کارخانجات تولید قطعات صنعتی و ماشین‌آلات استفاده زیادی می‌شود. در خیلی از صنایع بزرگ علاوه بر کاربرد گرمایشی از نیروی محرکه بخار برای تأمین انرژی مولد و الکتریسیته استفاده می‌شود. پالایشگاه‌ها از جمله این موارد می‌باشند. به‌طور خلاصه موارد زیر را می‌توان از جمله استفاده‌کننده‌های بویلر و دیگ بخار به‌شمار آورد:
1.    پالایشگاه‌ها
2.    نیروگاه‌ها
3.    صنایع پتروشیمی
4.    کارخانجات تولید قطعات صنعتی
5.    کارخانجات خودروسازی
6.    تولید بتن
7.    رنگرزی نخ فرش و پارچه
8.    تولید رب گوجه‌فرنگی
9.    صنایع شیر و فراورده‌های لبنی
10.    تولید نبات، آب نبات و شکلات
11.    تولید کیک، کلوچه و نان
12.    کیورتینگ بتن
13.    صنایع سلولزی و تولید کاغذ
14.    مرغداری و دامداری‌ها
15.    سالن‌های پرورش قارچ
16.    صنایع لاستیک‌سازی
17.    صنعت شستشو از جمله کارواش‌ها، معابر شهری، ناوگان ترابری عمومی (هواپیما، قطار، مترو، اتوبوس و …)
18.    گرمایش مرکزی

اساس کار دیگ بخار یا بویلر (Boiler) مبتنی بر ویژگی های مخازن تحت فشار است. دیگ بخار در حقیقت یک مخزن بسته است که آب داخل آن با استفاده از حرارت ناشی از احتراق سوخت مصرفی دیگ بخار گرم شده و در نهایت به بخار آب با فشار بالا تبدیل می شوند.
بخش داخلی دیگ بخار شامل دو قسمت می باشد: طرف آتش و طرف آب.
به همه سطوحی که در طرف آتش دیگ بخار قرار دارد سطح گرمایی گفته می‌شود.
همه قسمت‌های داخلی یک دیگ بخار که تحت فشار بالا قرار می گیرند از آلیاژهای آهنی ساخته شده است.
جنس دیگ‌های بخار معمولا از دو نوع چدنی و فولادی هستند. دیگ بخار چدنی بدلیل مقاومت کمتر برای تولید بخار کم فشار ساخته می‌شود. در حال حاضر اکثر دیگ‌های بخار از جنس فولاد هستند.

در گروه صنعتی مشهد بخار با تخفیف ویژه مدیریت قیمت انواع دیگ بخار نسبت به سایر شرکتها ارزانتر و با توجه به کیفیت بالای این محصول مقرون به صرفه تر است.

قیمت انواع دیگ بخار که در ادامه ذکر خواهد شد در شرکت مشهد بخار ارزانترین قیمت بازار خرید و فروش دیگ بخار در ایران را شکل می دهد.
قیمت دیگ بخار به موارد متعددی از جمله مواد اولیه مصرفی و کیفیت تولید بستگی دارد. همچنین ضمانت محصول نیز در قیمت دیگ بخار موثر است.
با در کنار هم قرار دادن کلیه فاکتور قیمت دیگ بخار در گروه صنعتی مشهد بخار نسبت به بازار بسیار ارزانتر و مقرون به صرفه تر می باشد.
جهت دریافت اطلاعات فنی بیشتر و قیمت انواع دیگ بخار کافی ست با یکی از شماره های مندرج در سایت مشهد بخار تماس حاصل فرمایید.

در گروه صنعتی مشهد بخار انواع دیگ بخار صنعتی تولید و با با راندمان کاری فوق العاده در دسترس صنعت گران عزیز قرار داده شده است.

 انواع دیگ بخار که در بازار موجود است، توسط تولید کنندگان مختلفی تولید می شوند که هر کدام طراحی ساخت متفاوتی دارند. انواع دیگ بخار را میتوان در کاربردهای مختلف استفاده کرد. با گذشت زمان، نمونه های کارآمدتری از انواع دیگ بخار جدید وارد بازار شده است که باعث شده نا کارآمدی دستگاههای قدیمی برطرف شود و جایگزین خوبی برای نمونه های قدیمی تر شدند.


دیگ بخار آتشخوار Fire Tube

دیگهای بخار دارای لوله آتشخوار با نام های دیگری از جمله بویلر دود Smoke یا دیگهای دارای محفظه و لوله نیز شناخته می شوند. دیگهای بخار آتشخوار؛ حاوی لوله های فولادی طولانی است که از طریق آن گازهای گرم از کوره عبور می کنند و در اطراف آن آب به بخار تبدیل می شود. انواع دیگ بخار آتشخوار یا Fire Tube، به طور معمول دارای هزینه  تولید اولیه پایین تری هستند و مصرف سوخت آنها کارآمد تر و راحت تر است. ظرفیت آنها تا ۲۵ تن و حجم بخار خروجی آنها ۱۷.۵ کیلوگرم در سانتی متر است.
انواع دیگ بخار آتشخوار عبارتند از:


دیگ کورنیش Cornish
این نوع بویلر اولین مدل از انواع دیگ بخار است و دارای لوله هایی با فشار بالا هستند. این نوع شامل سیلندر افقی طولانی با یک دودکش بزرگ با آتش است. سوخت آنها در ناحیه رطوبتی اضافه شده است که در آن برای تولید گازهای گرم تولید می شود. گازهای داغ گرما را به آب انتقال می دهند این مرحله بارها و بارها تکرار میشود.


دیگ بخار لنکاشیر Lancashire
دیگ لنکاشیر شبیه کورنیش است، اما دارای دو مخزن بزرگ دارای آتش است. محدوده فشار دیگ بخار حدود ۷/۰ مگاپاسکال تا ۲ مگاپاسکال و کارایی آن بی ۶۵ تا ۷۰ درصد است. سوخت در این نوع دیگ بخار به گریت اضافه می شود که گازها را گرم می کند.


دیگ بخار اتاق معکوس
این مدل، در اصل قسمت تحتانی از محفظه احتراق است که از طریق آن گازهای دودکش از اولین پاس (کوره) به لوله های دوم منتقل میشود.
 
دیگ بخار مرطوب
همانطور که از اسم این نوع بویلر پیداست، قسمت تحتانی دیگ بخار مرطوب بوده و اتاق باز موجود در بویلر به طور کامل توسط آب احاطه شده است. محفظه احتراق توسط آب احاطه شده است و بنابراین گرما در گازهای دودکش به طور مطلوب استفاده می شود. در این نمونه، ضایعات رادیویی کاهش می یابد، به این دلیل است که هیچ یک از بخش های اتاق احتراق به فضای باز انتقال پیدا نمیکنند بلکه به وسیله آب احاطه شده اند. این بدان معنی است که تلفات کمتر و مصرف سوخت کمتر است. بیشترین و کارآمدترین بویلرهای مدرن، از نوع بخار مرطوب یا  wetback boiler هستند.
 
دیگ بار خشک یا سوپر هیت

در ساخت این نوع بویلر، با محفظه معکوس در دیگهای عقب خشک با آب کاملا محاصره نمیشود. بخش تحتانی در معرض جو قرار دارد. این کار به افزایش تلفات پرتو منجر می شود، زیرا گرمای تابشی به جای انتقال به آب به دیگهای عقب منتقل میشود و بخار مرطوب به جو تبدیل می شود. انواع دیگ بخار های نسل قبلی قابلیت این را دارند که تبدیل به نوع  خشک شوند
بدین ترتیب، دیگهای عقب مرطوب باعث کاهش خسارات تابشی کمتری می شوند و بنابراین سوخت را ذخیره می کنند.
طرح لوله ها شامل تعداد گذر لوله می شود تا قبل از تخلیه گرما از کوره بویلر عبور کند. این مدل می تواند در ساخت دیگ بخار دو پاس و سه پاس استفاده شود.
بسته به طرح لوله ها، دیگهای بخار می توانند دارای دو دیگ بخار یا مدل سه پاس باشند.
 
دیگ بخار با دو پاس حرارتی
همانطور که از اسم این نوع بویلر پیداست عملیات تولید آبگرم و بخار در دو مرحله انجام میشود و گازهای احتراق دو بار در دیگ بخار حرکت می کنند.
نکته: گازهای احتراق باید قبل از ورود به اتاق معکوس خنک شوند. دمای بیش از حد باعث برهم خوردن و ترک خوردن لوله شود. نرخ انتقال حرارت حداکثر در مرحله اول میتواند انجام شود، این میزان با افزایش گذرگاه ها و پاس های حرارتی کاهش می یابد.
 
دیگ بخار با سه پاس حرارتی
طراحی دیگ بخار سه پاس، سه امکان برای انتقال حرارت فراهم می کند. دمای پشته سه پاس حرارتی کمتر از نمونه مشابه با دو پاس حرارتی است و با همان طراحی دارای فشارعملیاتی بالاتری خواهد بود. کارایی و راندمان سه پاس نیز بیش از دو پاس حرارتی است.
هر گذر یاا هر پاس در دیگ بخار باید با سطح مقطعی طراحی شده باید مناسب با سرعت گاز دودکش باشد و از آن بتوان سرعت گاز مطلوب را استخراج کرد، که به نوبه خود انتقال حرارت را به حداکثر می رساند در حالی که کاهش راندمان عملکرد در داخل لوله ها را کاهش می دهد.
 
تعداد عبور حجم لوله m2 درجه حرارت 0C انتقال حرارت
گزینه یک ۱۱ ۱۶۰۰ ۶۵٪
گزینه دوم ۴۳ ۴۰۰ ۲۵٪
گزینه سوم ۴۶ ۳۵۰ ۱۰٪
دیگ بخار واتر تیوب Water Tube
در دیگهای بخار آب، جریان آب و بخار داخل لوله ها قرار گرفته و گازهای گرم در سطح بیرونی جریان دارد. دیگهای با ظرفیت بالا و مدرن از نوع لوله آب هستند. سیستم گردش آب دیگ بخار از لوله ها، هدر ها و درام ها ساخته شده است که به ترتیب جریان آب را برای تولید بخار فراهم می کنند.
لوله های آب دارای فشار و ظرفیت بالا نسبت به دیگر انواع دیگ بخار است. این بویلرهای بخار می توانند از نوع تک یا چند درام باشند. این نوع سیستم تولید بخار دارای کارآیی بالاتری نسبت به دیگهای آتشخوار است.

در ادامه اجزای دیگ بخار به صورت کامل و دقیق و کاملا علمی تشریح شده است. با آشنایی با اجزای دیگ بخار می توانید خرید دیگ بخار را با اطمینان بیشتری انجام دهید.

جهت استفاده صحیح و ایمن از دیگ بخار، آشنایی با اجزا و تجهیزات مختلف دیگ و همچنین عملکرد و کارایی هر یک ضروری است. در ادامه به معرفی و آشنایی با عملکرد برخی از تجهیزات اصلی دیگ بخار خواهیم پرداخت:


مشعل
مشعل دیگ بخار، یکی از اجزاء اصلی ولی جدا از دیگ بخار بوده که پس از ساخت دیگ بخار بر روی آن نصب می¬ گردد. عملکرد اصلی مشعل تبدیل سوخت به انرژی حرارتی می باشد. دیگ های بخار می تواند با مشعل با سوخت های مختلف کار کند. مهمترین سوخت های مصرفی در دیگ ها گاز ، گازوئیل و مازوت می باشد.  بنابراین امکان انتخاب دیگ با مشعل گاز سوز، گازوئیل سوز، دوگانه سوزِ گاز و گازوئیل و سه¬ گانه سوزِ گاز و گازوئیل و مازوت فراهم می باشد.


پمپ
وظیفه پمپ در دیگ بخار تامین و تزریق آب مورد نیاز به دیگ می باشد. پمپ باید بتواند مقدار آبی که در دیگ به بخار تبدیل می¬ گردد را جبران نموده و از کاهش سطح آب دیگ جلوگیری نماید. پمپ تغذیه دیگ¬های بخار معمولاً از نوع طبقاتی و استنلس استیل می باشد.
نصب یک صافی در مسیر ورودی به پمپ جهت جلوگیری از ورود هرگونه ذرات خارجی موجود در آب به پمپ ضروری است.  همچنین بعد از پمپ نیاز به یک شیر یکطرفه بوده تا از برگشت بخار از دیگ به پمپ و آسیب رساندن به پمپ جلوگیری نماید.(شیر یکطرفه بعد از پمپ در کارخانه نصب گردیده است.) لازم است از کارکردن پمپ  بدون آب جلوگیری نمایید.


شیر تغذیه
شیر تغذیه بعد از پمپ و قبل از دیگ نصب می¬ گردد. این شیر دارای یک عدد یکطرفه (Check Valve) بوده و از برگشت آب یا بخار به داخل پمپ جلوگیری می نماید.  (به دلیل اطمینان بیشتر، در دیگ های بخار تولیدی گروه صنعتی انصار معمولاً یک عدد شیر یکطرفه بین فلنجی استنلس استیل اضافی نیز قبل از شیر تغذیه نصب می¬ گردد.)  این شیر باید دائما در حالت کاملاً باز بوده تا آب به راحتی وارد دیگ گردد. بعد از آبگیری و قطع پمپ نیز شیر یکطرفه از برگشت آب یا بخار به پمپ جلوگیری می¬نماید.
اپراتور باید با کنترل حرارت لوله ارتباطی بین شیر تغذیه و پمپ  از عدم برگشت آب و بخار به پمپ مطمئن گردد. این کار بلافاصله بعد از خاموش شدن پمپ باید صورت گیرد. در صورت برگشت آب و بخار به داخل پمپ سریعاً بایستی شیر تغذیه را بسته و از ورود آب و بخار به پمپ جلوگیری به عمل آید. سپس پیچ های قسمت یکطرفه را باز نموده و شیر یکطرفه را از هرگونه جرم یا رسوب که مانع عملکرد صحیح شیر  گردیده است پاک نموده و مطمئن شوید سطوح آب بندی خراش یا خوردگی نداشته باشند.
اگر سطح آب در مخزن تغذیه یا دی اریتور بالاتر از سطح آب دیگ است هنگام خاموش بودن و عدم وجود فشار در دیگ، شیر تغذیه را ببندید تا آب از مخزن به دیگ وارد نشده و لبریز نگردد.


نشان دهنده سطح (آبنما)
نشان دهنده سطح (Level Indicator) یا آبنما وظیفه نمایش سطح آب درون دیگ را به عهده دارد. متناسب با ظرفیت دیگ و مطابق استاندارد تعداد آبنما های دیگ یک یا دو عدد خواهد بود. نشان دهنده های سطح آب به دو صورت مغناطیسی و یا شیشه ای تولید شده که استفاده از هر یک مزایا و معایب خود را دارا می باشد.
از آنجا که مشاهده سطح آب توسط اپراتور از اهمیت ویژه ای برخودار است لازم است همواره شیشه محافظ و لوله شیشه ای آبنما تمیز نگه داشته شود. جهت اطمینان از عملکرد صحیح و تمیز نمودن محفظه آبنما لازم است به صورت دوره ای شیر تخلیه زیر آب نما باز شده تا محفظه از رسوبات پاک گردد.


کنترل کننده سطح
کنترل کننده سطح یا لِوِل کنترل (Level Control) وظیفه کنترل سطح آب درون دیگ را به عهده دارد. متناسب با ظرفیت دیگ و مطابق استاندارد تعداد کنترل کننده های سطح دیگ یک یا دو عدد خواهد بود. این کنترل کننده ها به گونه ای طراحی شده اند که کلیه کنترل های لازم برای خاموش و روشن کردن پمپ تغذیه، روشن و خاموش کردن مشعل و اخطار سطح پایین آب ( متناسب با سطح آب درون دیگ) را به طور اتوماتیک انجام دهد.
هنگامی که در اثر تبدیل آب به بخار، سطح آب از حد مشخصی (Low Water) درون دیگ پایین تر آید این کنترل کننده ها توسط تابلو کنترل به پمپ تغذیه فرمان داده و با روشن شدن پمپ، موجب افزایش سطح آب درون دیگ می¬ گردند. با افزایش سطح آب و رسیدن به سطح مشخص شده (High Water) مجدداً فرمان قطع پمپ تغذیه صادر می¬ گردد. این سیکل در صورت عملکرد صحیح دیگ تکرار می¬ گردد.
اگر به هر دلیل پس از کاهش سطح آب، عمل آبگیری مجدداً انجام نگرفته و در اثر ادامه کارکرد دیگ، سطح آب از سطح خیلی کم (Low-Low Level) پایین تر آید جهت جلوگیری از بی آبی و سوختن دیگ، ضمن به صدا درآمدن آژیر هشدار، به مشعل فرمان قطع داده خواهد شد.


شیر تخلیه کنترل سطح (شیر تخلیه مرحله ای)
این شیر که در زیر کنترل کننده های سطح نصب شده و به آن شیر تخلیه مرحله ای یا شیر زیر موبری نیز می¬ گویند، وظیفه پاکسازی و تخلیه کامل محفظه شناور و اتصالات آب و بخارِ کنترل سطح از رسوبات را به عهده دارد.
مراحل تخلیه شیر امکان پاکسازی مسیر ورودی آب (به پایین لول کنترل)، مسیر ورودی بخار (به بالای لول کنترل) و همچنین محفظه شناور لول کنترل را به وجود می آورد. تخلیه این ارتباطات به صوت جداگانه در مراحل مشخص عملکرد شیر صورت می گیرد.


در حالت عملکرد نرمال شیر، دستگیره شیر تا آخر (خلاف جهت عقربه های ساعت) باز می باشد. لازم است برای عملکرد صحیح این شیر و کنترل کننده سطح، روزانه حداقل یکبار شیر را کاملاً بسته (در جهت عقربه های ساعت) و مجدداً باز نمایید تا داخل محفظه شناور و مسیر شیر زیر موبری کاملاً عاری از رسوبات گردد.
آب مورد استفاده برای دیگ های بخار بایستی از نظر املاح در حد استاندارد باشد با این وجود در صورت عدم استفاده به موقع و روزانه از شیر زیر موبری مسیرهای ارتباطی آب و بخار به لول¬ کنترل و همچنین محفظه شناور در اثر رسوبات مسدود شده و باعت عدم عملکرد صحیح لول¬ کنترل و در نتیجه پایین آمدن سطح آب و حتی گاه سوختن دیگ می¬ گردد.

دیگ بخار با سه سال ضمانت و تخفیف فوق العاده

پرشر سوییچ
وظیفه پرشر سوییچ (Pressure Switch) تنظیم و کنترل فشار دیگ می باشد. (تنظیم فشار دیگ در درجه اول باید بر اساس فشار طراحی دیگ و سپس متناسب با نیاز مصرف کننده صورت گیرد.) دیگ های بخار متناسب با ظرفیت و مطابق استاندارد دارای دو یا سه عدد پرشرسوییچ می باشد.

پرشر سوییچ شماره (۱)، پرشر سوییچ حد (on/off) مشعل بوده و هرگاه فشار از حد  نرمال بالاتر رود، فرمان خاموش شدن مشعل را خواهد داد و سپس با پایین آمدن فشار، فرمان روشن شدن مشعل را صادر می نماید.
پرشر سوییچ شماره (۲)، پرشر تنظیم شعله مشعل بوده و با توجه به فشار تنظیمی، شعله مشعل را از شعله بلند به شعله کوتاه به صورت دو مرحله ای یا تدریجی تنظیم می¬کند. (در دیگ های کوچک و مشعل های تک مرحله ای این پرشر سوییچ وجود ندارد.)
پرشر سوییچ شماره (۳)، پرشر سوئیچ اطمینان بوده و در صورتی عمل می نماید که پرشر سوییچ شماره(۱) عمل نکرده باشد. در این صورت همزمان با به صدا درآوردن آژیر دیگ، به مشعل فرمان خاموش خواهد داد. فشار پرشر سوییچ اطمینان معمولا اندکی بالاتر از پرشر سوییچ حد تنظیم می گردد.
توجه داشته باشید که در قسمت بالای پرشر سوییچ ۲ عدد پیچ وجود داشته که یکی مربوط به کم و زیاد کردن فشار و دیگری که روی آن کلمه دیفرانسیل نوشته شده جهت کم و زیاد کردن حساسیت پرشرسوییچ بکار می رود. به طور مثال در صورتی که دیفرانسیل روی ۲ بار تنظیم شده باشد در صورتی که مشعل در فشار ۸ بار خاموش گردد مجدداً با اختلاف ۲ بار (عدد دیفرانسیل) یعنی روی۶ بار روشن می¬ گردد.


مانومتر
مانومتر(Manometer) یا فشار سنج که بر روی کلکتور لوازم کنترلی نصب گردیده است وظیفه نمایش فشار بخار دیگ را به عهده دارد.  پیشنهاد می¬گردد برای اطمینان از عملکرد صحیح و نمایش دقیق فشار توسط  مانومتر، به صورت سالانه عملیات کالیبراسیون انجام گیرد.


سنسور دمای آب و اگزوز
دیگ های گروه صنعتی انصار مجهز به دو عدد ترموکوپل و ترموستات دیجیتال جهت دمای آب و اگزوز بوده که با نشان دادن دمای آب و اگزوز بر روی تابلو کنترل ، در صورت افزایش دمای هریک از ترموستات¬ها به بالاتر از دمای تنظیم شده، با خاموش کردن مشعل از آسیب دیدن دیگ جلوگیری می¬نماید. ( این مشکل معمولا به دلیل رسوب گرفتن دیگ یا کم آب شدن دیگ رخ خواهد داد.)


شیر اطمینان
وظیفه شیر اطمینان (Safety Valve) کاهش فشار دیگ به صورت مکانیکی می باشد. متناسب با ظرفیت دیگ و مطابق استاندارد، نصب یک یا دو عدد شیر اطمینان بر روی دیگ بخار اجباری می باشد. شیر اطمینان می تواند به صورت تک یا دو فنره باشد.
در صورتی که به هر دلیل هیچ یک از سیستم های الکترونیکی کنترل دیگ عمل ننماید و فشار دستگاه از حد مجاز فراتر رود، جهت جلوگیری از انفجار، شیرهای اطمینان نصب شده بر روی دیگ به صورت مکانیکی وارد عمل شده و و با خروج بخار اضافه و کاهش فشار از بروز حادثه جلوگیری می نماید.


در حالت عادی درون شیر اطمینان، یک دیسک روی نشیمنگاه توسط یک فنر در حالت بسته نگه داشته شده است. هنگامی که فشار سیستم از فشار مطلوب بالاتر می رود، فشار ناشی از سیال به دیسک فشار آورده و بر نیروی ناشی از فنر غلبه کرده و دیسک را بلند می نماید. با بلند شدن دیسک، سیال از کناره های دیسک خارج شده و هنگامی که دوباره فشار سیستم به حالت ایمن بازگردد، دیسک مجدداً به حالت بسته بر می¬ گردد.
لازم است کارکرد شیر اطمینان به صورت مرتب کنترل شود. در غیر این صورت ممکن است مسیر خروج بخار رسوب گرفته و رسوب مانع باز شدن به موقع شیر اطمینان و تخلیه بخار اضافی در دیگ گردد که در این صورت حتی احتمال انفجار وجود خواهد داشت.
به همین دلیل است که همواره توصیه می شود از شرکت معتبر مانند مشهد بخار که آخرین تکنولوژی در جهت افزایش ایمنی را تولید انواع دیگ بخار به کار گرفته خرید صورت پذیرد. جهت اطمینان از عملکرد صحیح شیر اطمینان لازم است به صورت منظم و حداقل هفته ای یکبار اهرم شیر اطمینان را به صورت دستی به مدت ۱۰ ثانیه کشیده، تا ضمن اطمینان از عملکرد شیر، از رسوب گرفتگی قطعات جلوگیری شود. (به همین دلیل نصب و استفاده از شیرهای اطمینان بدون اهرم بر روی دیگ های بخار به هیچ عنوان توصیه نمی گردد.)


تنظیم فشار عملکرد شیر اطمینان توسط پیچ تنظیم فنر صورت می گیرد. این فشار معمولا حداقل ۵% بالاتر از فشار کاری دیگ بوده و در کارخانه سازنده شیر اطمینان تنظیم شده است. مکانیزم تنظیم فشار توسط یک درپوش و یک پین قفل کننده از دسترسی افراد غیر مجاز جلوگیری می نماید.  در صورت نیاز به تنظیم مجدد این کار باید توسط نیروی متخصص انجام گیرد.
شیر اصلی خروج بخار


در دیگ های بخار این شیر به عنوان شیر اصلی در مسیر خروج بخار در قسمت فوقانی دیگ، به منظور قطع، وصل و تنظیم جریان خروج بخار نصب می¬گردد.
اگر در مجموعه ای چند دیگ بخار بصورت همزمان بکار گرفته شده است، لازم  است بعد از خروجی شیر اصلی هر دیگ، یک عدد شیر یکطرفه مناسب نصب شده تا در صورت افت فشار هر دیگ، از برگشت بخار به دیگ و ایجاد شوک های ضربه ای به بدنه شیر و دیگ بخار جلوگیری نماید.


شیر تخلیه
این شیر به عنوان شیر تخلیه (Drain Valve) در پایین ترین نقطه انتهایی دیگ بخار ، جهت  زیر آب زدن (Blow Down ) وتخلیه آب و رسوبات نصب می گردد. لازم است شیر تخلیه نسبت به زمان فعال بودن دیگ حداقل هر ۴ ساعت یکبار در حالتی که دیگ تحت فشار است به مدت ۱۵ ثانیه باز شده تا رسوبات داخل دیگ تخلیه و از تجمع رسوبات جلوگیری گردد. استفاده از یک شیر پنوماتیک تایمردار به صورت اتوماتیک جهت انجام منظم عملیات زیر آب زدن توصیه بعد از شیر تخلیه اصلی توصیه می¬گردد. (این عمل به خصوص در زمان استفاده از رسوب زدای مغناطیسی اهمیت بیشتری خواهد داشت.)
شیر نمونه گیری
با توجه به اهمیت کیفیت آب مصرفی و میزان سختی آن در دیگ های بخار، شیر نمونه گیری جهت سهولت در نمونه برداری و آزمایش آب دیگ استفاده میگردد.

دیگ بخار با سه سال ضمانت و تخفیف فوق العاده