راه اندازی بویلر واتر تیوب : مشهد بخار هم اکنون با بیش از 40 سال سابقه درخشان در طراحی و تولید انواع دیگ بخار – دیگ روغن داغ – دیگ آبگرم-فیلتر شنی – منبع کویلی - بویلر تشعشعی -هیتر مشعل دار-انواع دی اریتور- سختی گیر آب - مبدل حرارتی - تولید و ساخت انواع بالمیل و انواع دستگاه ازن ساز فعالیت دارد در این مطلب به موضوعات متنوع اجزای بویلر واتر تیوب- بویلر چیست؟+pdf- درام بویلر چیست- بویلر فایر تیوب- انواع بویلر pdf- تاسیسات بویلر- عملکرد بویلر- آشنایی با بویلرها خواهیم پرداخت . ضمنا ما کلیه محصولات خود را از جمله انواع راه اندازی بویلر واتر تیوب باضمانت و خدمات پس از فروش و 100% تضمین شده در اختیار خریداران و مشتریان عزیز قرار می دهیم و همچنین آماده همکاری با نهادها و ارگان های دولتی خصوصی و نیمه خصوصی دانشگاه ها کارخانجات هتل ها و ... می باشیم.
راه اندازی بویلر واتر تیوب - مجموعه عظیم مشهد بخار همچنین افتخار خود می داند که در ارائه انواع راه اندازی بویلر واتر تیوب در خدمت شما بزرگواران باشد لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد اجزای بویلر واتر تیوب- بویلر چیست؟+pdf- درام بویلر چیست- بویلر فایر تیوب- انواع بویلر pdf- تاسیسات بویلر- عملکرد بویلر- آشنایی با بویلرها با ما همراه باشید . ما در مجموعه بزرگ مشهد بخار با بیش از 40 سال سابقه درخشان کلیه تولیدات خود را در بازارهای داخلی و خارجی با بهترین متریال برای مشتریان خود تدارک دیده ایم بنابراین شما هموطنان عزیز می توانید با خیال آسوده و بدون دغدغه هر نوع از راه اندازی بویلر واتر تیوب را در مجموعه مشهد بخار بررسی و انتخاب نمایید و ما نیز به شما خریداران محترم تضمین پایین ترین قیمت موجود در بازار را خواهیم داد.
راه اندازی بویلر واتر تیوب یک فرآیند چند مرحله ای است که باید با دقت انجام شود تا از ایمنی و کارایی بویلر اطمینان حاصل شود. مراحل راه اندازی بویلر واتر تیوب عبارتند از:
- بررسی بویلر. قبل از راه اندازی بویلر، باید آن را از نظر هرگونه آسیب یا نشتی بررسی کنید. اگر آسیب یا نشتی پیدا کردید، باید قبل از ادامه کار، بویلر را تعمیر کنید.
- پر کردن بویلر با آب. بویلر باید با آب تمیز و عاری از املاح پر شود. سطح آب باید تا خط پر کردن روی بویلر باشد.
- روشن کردن مشعل. پس از پر شدن بویلر با آب، باید مشعل را روشن کنید. مشعل باید به آرامی روشن شود و سپس به تدریج شعله را افزایش دهید تا بویلر به دمای کار خود برسد.
- نظارت بر بویلر. پس از روشن شدن بویلر، باید آن را به طور مرتب نظارت کنید تا از ایمنی و کارایی آن اطمینان حاصل شود. باید فشار و دمای بویلر را بررسی کنید و مطمئن شوید که در محدوده ایمن قرار دارند. همچنین باید مطمئن شوید که بویلر از نظر هرگونه نشتی یا آسیب دیگر بررسی شود.
- خاموش کردن بویلر. هنگامی که بویلر دیگر مورد نیاز نیست، باید آن را خاموش کنید. برای خاموش کردن بویلر، باید ابتدا مشعل را خاموش کنید و سپس اجازه دهید بویلر به طور طبیعی خنک شود.
واتر تیوب بویلر WATER TUBE BOILERچیست ؟
نوعی از بویلر است که آب درون لوله ها در جریان است و با آتش که از بیرون به لوله ها برخورد می کند گرم میشود. این نوع از بویلرهای واتر تیوب برای فشار کارهای بسیار بالا مورد استفاده قرار می گیرد، آتش تولید شده توسط مشعل در کوره یک جریان گاز داغ (دود) را تولید کرده که تمامی لوله ها را احاطه می کند.
ویلرهای واترتیوب (Water tube boiler) از انواع بویلرهای فولادی است که برای کار در فشار های بالا ساخته می شوند.
دستورالعمل راه اندازی بویلر و دیگ بخار:
بویلر واتر تیوب مانند کلیه تجهیزات دیگر تاسیسات ابتدا باید در محل مناسب نصب شود و بعد از متصل کردن اتصالات بویلر آماده راه اندازی می شود.
مراحل گام اول راه اندازی دیگ بخار :
- *-درب پوشش دریچه آدم رو را بردارید و داخل دیگ را از نظر وجود جرم و اشیاء خارجی بررسی نمایید.
- *-دریچه آدم رو را دوباره بسته و اطمینان حاصل کنید که دریچه ها محکم بسته شده اند. (این مراحل ضمن آزمایش نهایی باید در کارخانه صورت گیرد و انجام این توصیه به منظور ضریب اطمینان بیشتر است).
- *-قطعات و محفظه های ورودی جلویی و عقبی را بررسی و کاملاً مطمئن شوید که در اثر حمل و نقل، شل نشده و محکم در محل خود استقرار داشته باشند.
- *-تمام اتصالات الکتریکی را از حیث محکم بودن کنترل نمایید.
- *-شیر هواگیری بالای دیگ بخار را کاملاً باز نمایید تا هوا خارج گردد.
- *-شیر اصلی بخار را ببندید و اطمینان حاصل نمایید که شیرهای آبنما و تغذیه آب باز و شیر تخلیه بسته است. (شیر کنترل تغذیه از منبع آب باید باز باشد).
- *-دقت نمایید شیرهای مربوطه به کنترل کننده های سطح آب بویلر بخار، حتماً در حالت باز قرار داشته باشند.
- *-کلیه فیوزها را ازجای خود بیرون آورده و بوسیله اهمتر از سالم بودن آنها اطمینان حاصل نمایید. برای جلوگیری از اتصال بدنه، کلیه کلیدها را در حالت خاموش قراردهید.
در صورت سالم بودن فیوزها، در اولین مرحله فیوز کنترل مدار فرمان را در جایگاه خود قرار دهید و کلید اصلی تابلو را وصل نمایید.
در این حالت، چراغ مربوط به سطح آب خیلی کم روشن شده و آژیر شروع به صدا می کند. دکمه قطع آژیر را فشار دهید تا صدای آژیر قطع شود و سپس مدار فرمان کنتاکتور پمپ آب را کنترل نمایید.
در صورتی که مدار بدون اشکال باشد، کلید اصلی تابلو برق را روی حالت خاموش قرار داده، برق را از تابلو قطع نموده و پس از قراردادن فیوزهای مدار قدرت پمپ، مجدداً برق را وصل نمایید.
باید توجه داشت که کلید پمپ روی حالت خاموش و پمپ نیز هواگیری شده باشد. پمپ را برای یک لحظه روشن و دور و جهت آن را کنترل نمایید.
مراحل گام دوم راه اندازی دیگ بخار :
چنانچه دور موتور صحیح بود، پمپ را روشن کرده و دیگ بخار را آبگیری نمایید. برای تنظیم مقدار آب، لازم است قبل از آبگیری، شیشه آب نما به شرح زیر مدرج گردد:
۱- وسط شیشه آب نما را که معمولا باید همتراز سطح متعارف آب درون دیگ باشد با N.W.L. علامت گذاری نموده و۱۲ میلیمتر بالاتر از آنرا محل خاموش شدن پمپ به صورت خودکار (pump off) قرار دهید.
۲- ۱۲ میلیمترپایین تر از N.W.L. را به نشانه محل روشن شدن پمپ به صورت خودکار (pump on) علامت گذاری نمایید
۳- ۷۵ میلیمترپایینتر ازN.W.L. را محل سطح آب خیلی کم ) Extra Low Water Level) علامتگذاری کنید.
پس از علامت گذاری به روش فوق، پمپ را روشن نموده و شروع به آبگیری نمایید تا اینکه سطح آب به حد (pump off) برسد.
اکنون یونیت سوئیچ مربوطه را که داخل کنترل کننده دو حالته سطح آب قراردارد، تنظیم نمایید تا در آن مرحله پمپ به صورت خودکار، خاموش گردد.
شیر تخلیه دیگ بخار را باز کنید تا آب به حد (pump on) پایین آید. اکنون سوئیچ مربوطه را تنظیم کنید تا پمپ به صورت اتوماتیک روشن شود.
سپس پمپ را توسط کلید مربوطه خاموش نموده و تخلیه آب دیگ بخار را ادامه دهید تا سطح آن به علامت سطح آب کم برسد. شیر تخلیه را بسته و مجدداً یونیت سوئیچ واقع در کنترل کننده سطح آب را برای این حالت تنظیم نمایید تا چراغ مربوطه روشن شده و زنگ شروع به کارنماید.
صدای آژیر را توسط کلید Mute Alarm قطع نمایید ولی چراغ هشدار دهنده سطح آب کم همچنان روشن می ماند. مجدداً شیر تخلیه را باز و سطح آب را پایین بیاورید، تا وقتی که به علامت سطح آب خیلی کم برسد. در چنین شرایطی، شیر تخلیه را بسته و یونیت سوئیچ (Contorl Level) را تنظیم نمایید.
در این حالت، چراغ مربوطه به سطح آب خیلی کم (Extra Low Water Level) روشن شده و آژیر شروع به کار می نماید.
آژیر را مجدداً توسط کلید مربوطه از کار بیندازید و کار بازبینی را به ترتیب زیر انجام دهید: پمپ را با قرار دادن کلید روی حالت خودکار روشن کرده و دیگ را آبگیری نمایید وقتی که سطح آب به حد خاموش شدن پمپ (pump off) رسید، پمپ مربوطه به صورت خودکار خاموش می شود.
شیر تخلیه را باز کنید تا وقتی که سطح آب به حد روشن شدن (pump on) برسد، در این حالت پمپ روشن می شود. اکنون پمپ را خاموش کرده و اجازه دهید شیر تخلیه باز باشد. دو مرحله بعد را که به ترتیب اولین و دومین هشدار کم آبی است، کنترل نمایید.
شیرهای مسیر رفت و برگشت سوخت را باز کرده، پمپ سوخت را هوا گیری نمایید.(باید در حدود ۲ لیتر سوخت خارج شود تا اینکه مطمئن شوید سوخت کاملا هوا گیری شده است).
هرگز نباید موتور مشعل را قبل از هواگیری روشن نموده ولی جهت تسریع درانجام کار، می توانید موتور را به وسیله دست بچرخانید.
دقت کنید که فتوسل (چشم الکتریکی) بطور صحیح در جای خود قرار گرفته باشد. محکم بودن درب مشعل و صحیح بودن کلیه اتصالات دیگ از جمله مواردی است که باید دقیقا کنترل گردد.
پس از اطمینان از سالم بودن کلیه فیوزها، آنها را در جای خود فرار داده و با یک استارت بسیار کوتاه دور موتورها را کنترل و در صورت صحیح بودن دیگ را روشن نمایید.
کلیه مراحلی که برای راه اندازی دیگ بخار مورد نیاز است، در زمان های معین و مشخص، از تایمر نصب شده در تابلو برق ، فرمان می گیرند (تایمر LFL – SATRONIC – LEC1 و غیره).
بعد از قراردادن کلید مشعل در (Burner on-off) روی حالت ON، موتور دمنده و مشعل بکار می افتد. چند ثانیه بعد، دمپر هوا در مسیر دمنده شروع به باز شدن نموده و به خالت ۳۵ تا ۶۰ ثانیه جهت پاکسازی دود (PREPURAGE) با هوای کامل در این وضعیت کار می کند
و سپس دمپر به حالت کم (LOW) برمی گردد و مدار جرقه که توسط یک ترانس افزاینده (۲۲۰ ولت به ۸۵۰۰ ولت) ، شمع های مربوطه و شیر سلونوئیدی شمعک گاز (PILOT) کامل می شود، وارد عمل شده و جرقه مناسب را ایجاد می نماید.
در این حالت سوخت و جرفه به مدت چند ثانیه به صورت همزمان با یکدیگر کار می کنند و پس از آن، جرقه قطع و شعله پایدار می شود.
بعد از پایداری شعله، فرمان ادامه کار توسط چشم الکتریکی صادر و چراغ مربوطه به شعله طبیعی (Normal Fring) روشن شده و چشم الکتریکی، شعله را کنترل و در صورت وجود شعله دستور قطع سیستم و اخطار توسط آژیر و چراغ هشدار دهنده (Lock out) را صادر می نماید که در این وضعیت، مسئول دیگ بخار موظف است حهت رفع آن اقدام مقثضی بعمل آورد.
باید توجه داشت که در ابتدای کار، کلید تنظیم شعله (Modulation Hand / Auto) در حالت کم یا زیاد می تواند روی حالت خودکار و یا دستی باشد. در این حالت چون دیگ سرد است، نبایستی با حرارت بالا یا شعله زیاد کار کند
از این رو باید قبلاً کنترل شود که کلید تنظیم شعله روی حالت دستی و پتانسیومتر روی حالت کم باشد،(لازم به ذکر است که دستگاه پتانسیومتر، روی دیگ های بخار با ظرفیت kg/h 4500 و بالاتر نصب گردیده است.)
تا بدنه و آب دیگ با شعله کم گرم شود و بخار از شیر هواگیری بالای بویلر دیگ بخار خارج گردد و فشار حداقل تا(bar 2 یا psi 30) بالا رود.
وقتی دیگ بخار کاملاً از هوا تخلیه باشد، می توان شیر هواگیری را بست در این صورت اگر شعله در حالت زیاد قرار گیرد، اشکالی ندارد.
(توصیه می شود که برای بار اول، دیگ با شعله زیاد کار نکند.) در اثر گرم شدن آب درون بویلر و دیگ، حجم آن زیاد می شود که می توان با باز کردن شیر تخلیه، آب دیگ را در حد متعارف نگه داشت.
جهت کنترل سطح آب، با مشاهده شیشه آبنما، می توان سطح آب را ملاحظه و کنترل کرد.
در صورتی که دیگ با شعله زیاد کار کند و فشار به (bar 34/10 یا psi 150) برسد، سوئیچ فشاری مربوطه (High /Low Pressure Switch) طوری تنظیم شده که شعله را از حالت زیاد به کم تبدیل می کند.
در صورتی که فشار بیشتر و از bar 34/10 تجاوز کرد، سوئیچ مخصوص قطع و وصل Boiler Limit Stat بطور خودکار، دیگ را خاموش می کند. اختلاف درجه فشار بین خاموش و روشن دیگ، قابل تنظیم می باشد.
بطور مثال وقتی دیگ در فشار psi 150 خاموش شود و بخار آن مورد استفاده قرار گیرد و فشار افت کند، سوئیچ فوق را می توان به نحوی تنظیم نمود که دیگ در فشار psi150 مجدداً روشن شود.
چنانچه دیگ به هر علتی در فشار psi 135 به صورت خود کار خاموش نشود، شیر اطمینان (Safety Valve) دیگ در فشار psi 156 عمل می کند و با خارج نمودن بخار اضافی، از انفجار آن جلوگیری می شود.
توضیح اینکه شیر اطمینان مذکور، قبلاً در کارخانه معمولا تنظیم می شود، اما تاکید می شود حتما فشار عملکرد آن کنترل گردد.
تاریخچه و عملکرد بویلرهای واتر تیوب
بویلرهای فایرتیوب مبدل های حرارتی از نوع پوسته و لوله ای هستند که سیال سرد ( آب ) آنها در لوله های مبدل و سیال گرم ( گازهای ناشی از احتراق سوخت ) آنها در پوسته مبدل قرار دارد .دراین نوع بویلرها برخلاف بویلرهای فایرتیوب ، بخار آب می تواند به دما و فشار بیشتر از حد اشباع خود رسیده و مافوق گرم Super Heat شود .
درواقع محدودیت های بویلرهای فایرتیوب از نظر تولید بخار پرفشار و دما بالا ، مانند بخاری که برای به گردش در آوردن توربین های بخار نیروگاهها لازم است ، باعث مطرح شدن این نوع بویلرها شده است . طراحی اولیه بویلرهای واترتیوب به اواخر قرن 18 و اوایل قرن 19 میلادی بر می گردد . ولی بدلیل در اختیار نبودن لوله ها و موادی که قادر به تحمل فشار بالای این بویلرها باشند ، این طرحها هرگز به مرحله اجرا در نیامدند .
استفان ویلکاکس Stephen Vilcox و جرج بابکوک George Babcock را می توان پیشگامان طراحی بویلرهای واترتیوب به شکل امروزی دانست .
راه اندازی بویلر واتر تیوب - در این نوع از بویلر، آب در درون لوله ها در جریان است و آتش مستقیم به لوله ها برخورد می کند. این بویلر ها تا فشار هایی بالاتر از 100 بار نیز ساخته می شوند. (برعکس بویلرهای فایرتیوب)
آتش تولید شده توسط مشعل در کوره دیگ واترتیوب یک جریان گاز داغ (دود) را تولید کرده که تمامی لوله ها را احاطه می کند. در نوع بخار این دستگاه آب جاری در لوله ها گرما را گرفته و به بخار تبدیل می شود و به درون درام یا کلکتور بالای دیگ راهنمایی می شود(Steam Drum).
راه اندازی بویلر واتر تیوب - بخار اشباع نیز از بالای درام به داخل سوپر هیتر منتقل می شود تا بخار اشباع به بخار سوپر هیت تبدیل شود. بخار سوپرهیت شده هم به مصرف مورد نیاز می رسد. بخار سوپر هیت به عنوان بخاری تعریف می شود که در فشار خاص از دمای نقطه جوش آب، دمای بالاتری را دارا می باشد. بخار سوپر هیت یک گاز خشک به حساب می آید که برای چرخاندن توربین ها در نیروگاه های بخار ( تولید برق) استفاده می شود. برای صرفه جویی در مصرف آب و هزینه ی تهیه آب مناسب برای بویلر ها، این بخار پس از استفاده در توربین و تولید کار در منبع کندانس یا برج های خنک کننده به آب تبدیل شده و پس از گذشتن از مراحل دیگر دوباره به دیگ وارد می شود. آب سرد در درام پایینی دیگ وارد شده، که این آب ممکن است به وسیله اکونومایزرها و پیش گرمکن ها قبل از ورود به دیگ گرم شده باشد. دیگ های واتر تیوب در نیروگاه ها تا دمایی بالغ بر ۵۵۰ درجه سلسیوس و در فشار ۱۵۰ بار بخار تولید می کنند.
نحوه تحمل فشار در بویلر واترتیوب
بویلر واترتیوب بر اساس قانون استوانه جداره نازک که با کاهش قطر لوله یا استوانه ، تحمل فشار در ضخامت برابر ، بیشتر می شود می تواند فشار بالاتری را نسبت نمونه فایرتیوب تحمل کند.
انواع بویلر های واتر تیوب
این نوع بویلر ها به دو دسته طبقه بندی می شوند :
- : Horizontal Straight Tube Boilers این نوع بویلر ها دارای بخار دهی 5m برای هر متر عرض بویلر است و ابعاد آن از دو متر عرض ، 5 متر ارتفاع ، 5متر عمق تا 5متر عرض ، 5متر ارتفاع و 7متر عمق تغییر می کند .
- : Bont Tube Boilers بخاردهی این نوع بویلرها از نوع اول بیشتر بوده و تا میزان 7m برای هر متر عرض ، بخار تولید می کند . این نوع بویلرها را طبق شکل در سه تیپ A، O ،D شکل می سازند .
محسنات بویلرهای واتر تیوب نسبت به بویلر های فایر تیوب از این قرار است :
- امکان دستیابی به فشارهای بالا و در نتیجه جذب حرارت بیشتر توسط سیال عامل .
- بیشتر بودن سطوح تبادل حرارتی به علت نامحدود بودن حجم وابعاد کوره بویلر که در نتیجه ، با افزایش سطوح ، نرخ جذب حرارت زیاد و بخاردهی بیشتر می شود .
- به علت بزرگ بودن کوره ، امکان دستیابی به فلاکس حرارتی بالا بدون خسته شدن و اکیپ دیدن لوله ها وجود دارد .
- راندمان بالاتر از 90% ، در صورتی که در بهترین طرح های بویلرهای فایر تیوب راندمان بیش از 80% نیست .
راه اندازی بویلر واتر تیوب - در پایان مجددا تاکید می نماییم که ما در مجموعه بزرگ مشهد بخار تمام تلاش خود را به کار گرفته اییم تا بتوانیم هر نوع از دیگ بخار – دیگ روغن داغ – دیگ آبگرم-فیلتر شنی – منبع کویلی - بویلر تشعشعی -هیتر مشعل دار-انواع دی اریتور- سختی گیر آب - مبدل حرارتی - تولید و ساخت انواع بالمیل و انواع دستگاه ازن ساز را با ارزانترین قیمت و تا 20% تخفیف ویژه و زیر قیمت سایر کارخانجات فعال در ایران طراحی و تولید نموده و بدون واسطه تقدیم مشتریان نماییم. مجددا توصیه اکید داریم حتما و حتما قبل از اینکه تصمیم به خرید یک نمونه از دیگ بخار – دیگ روغن داغ – دیگ آبگرم-فیلتر شنی – منبع کویلی و ... را از هر شخص و شرکتی نمایید با یکی از شماره های - - 09152152481 تماس برقرار کنید تا به صورت 100% رایگان از مشاوره های قبل خرید و همچنین لیست قیمت نهایی مطلع شوید.