شرایط آب مصرفی دیگ بخار و آبگرم

شرایط آب مصرفی دیگ بخار و آبگرم

بازدید کننده گرامی لطفا تا انتهای مقاله شرایط آب مصرفی دیگ بخار و آبگرم با ما همراه باشید لازم به یادآوری می باشد که کارخانه بزرگ مشهد بخار با بیش از 40 سال سابقه در تولید انواع متنوع از دیگ بخار با قیمت های استثنایی و تا 20% تخفیف و ارسال رایگان در خدمت شما صنعتگران گرامی می باشد لطفا جهت دریافت مشاوره رایگان در مورد خرید دیگ بخار با یکی از شماره های 05135411722 - 09155807005 - 09157607106 - 09371889859 با مهندسین و متخصصین خط تولید کارخانه مشهد بخار در ارتباط باشید.


آب طبیعی یا خام برای تغذیه دیگ آبگرم و بخار مناسب نیست مگر بطور صحیح تصفیه شده و سختی آن گرفته شود. و با افزودن مواد شیمیایی احیا کننده از خاصیت اکسید کنندگی آن جلوگیری شود. اکسیژن محلول در آب موجب زنگ زدگی سطوح فلزات داخلی  بخصوص لوله‌های دود میشود.

تشکیل رسوبات حاصل از املاح موجب خرابی کوره و لوله‌های دود و ناصافی تیوب پلیت و همچنین کاهش میزان انتقال حرارت شده و بدین ترتیب حرارت فلز را بالا برده و نقاط داغ روی لوله بوجود می‌اید.

مشخصات استاندارد آب تغذیه تا فشار 30 بار، جهت کنترل عملکرد دستگاههای تصفیه و سایر اقدامات لازم به صورت ذیل می باشد:

شرایط آب تغذیه دیگ بخار محدوده نرمال
pH 8/5 – 9
 (PPM CaCo3) سختی کل            در حد صفر

شرایط آب دیگ بخار وزیر آب زدن

در صورتیکه سطح آب بالا رفته یا قلیایی بودن از حد مجاز گذشته و مقدار مواد غیر فرار و محلول(TDS) در آب دیگ بر اثر تبخیر آب به مرور افزایش یافته، تنها را ه کنترل غلظت مواد زیر آب زدن است . مقدار زیرآب روزانه، بستگی به نوع آب مصرفی داشته و اگر تخلیه بطور دستی انجام گیرد می‌بایست فاصله زمانی بین زیر آب زدن دیگ و مدت زمان هر بار زیرآب زدن را بطور تجربی با اندازه گیری مقدار کلراید (cl) بدست آورد و سپس اپراتور طبق برنامه منظم اقدامات لازم را انجام دهد، ولی بطور تقریبی نسبت به زمان فعال بودن دیگ حداقل هر شش ساعت یکبار درحالت دیگ تحت فشار، توسط شیر تخلیه به مدت 30 ثانیه زیرآب انجام شود تا از تجمع رسوبات داخل دیگ جلوگیری گردد. برای آب دیگ نیز باید آزمون‌های هدایت الکتریکی، سختی کل، pH، کلرید، قلیائیت و فسفات، سولفیت و هیدرازین انجام گیرد. تصفیه داخلی، با افزودن دائمی مواد  شیمیایی به مقدار کافی، برای ته نشین کردن املاح دیگ و واکنش در برابر اکسیژن غیر محلول انجام میگیرد  آب بایستی دارای  حداقل8/5 pH باشد. آزمایش روزانه بایستی بطور منظم برای اطمینان از صحیح بودن آب صورت گیرد . چون سنگینی آب دلیل بر تشکیل رسوبات املاح است بنابراین باید مواد شیمیایی بمقدار کافی باشد تا این حالت از بین برود، مقدار کل مواد قلیایی مثل کربنات کلسیم (CaCo3) باید 15  تا20 درصد غلظت اجسام جامد غیر محلول باشد. مقدار کل اجسام غیر محلول در آب دیگ که در نتیجه غلظت اجسام غیر محلول آب منبع باضافه  مقداریکه در اثر افزودن مواد شیمیایی بوجود میاید نباید بیش ازppm) 3000) ذره در میلیون باشد.